måndag 18 juni 2018

Dödsångest hos djur(Inga blodiga scener) Länk till videon HÄR.

Många genuint tror, andra intalar sig själva, att djur som anländer till slakterier inte förstår vad som väntar. Att något humant händer de varelser som skrikande, skadade, stressade och rädda, tvingas in i slakthusen och kommer ut på andra sidan nermalda eller upphackade i bitar.

Djur kan precis som oss känna rädsla och smärta. De har välutvecklade doft och hörselsinnen, de känner lukten av blod och hör varandras smärtsamma rop på hjälp. Inom djurindustrin finns det begrepp som används när kött från djur blir osäljbart på grund av det adrenalinpåslag som sker när djuret blir stressat.

-Nyckelordet är lactic acid/mjölksyra. I ett ostressat djur omvandlas glykogenet i musklerna till mjölksyra som gör att köttet (kroppsdelarna) blir smakrikt och får en rosa färg. Vad som händer när djuret blir stressat är att kroppen använder upp glykogenet, vilket leder till att det inte finns tillräckligt med mjölksyra kvar efter slakt. Detta gör att köttet blir segt, får en gråare färg samt ett högt pH värde, och ökar tillväxten för bakterier.
Grisar, ett djur som är smartare än både hundar och ett fyraårigt barn, blir ofta så stressade att köttet blir osäljbart. Termen för detta är ”pale soft exudative" (PSE) och enbart den amerikanska industrin förlorar 275 miljoner dollar varje år pga av allt kött som måste kasseras.

För kor, får, kalkoner och ibland grisar används termen ”dark, firm, and dry" (DFD). Detta orsakas precis som ovanstående av stress och rädsla. Köttet blir torrt, surt och mörkt.

Djuren inom industrin upplever stress, rädsla och missförhållanden under hela sina liv. De trängs ihop på små, stimulansfattiga, smutsiga ytor, de utsätts för långa transporter i kyla och hetta utan mat eller vatten. De blir slagna, sparkade, skurna, elchockade, de tvingas avla tills deras kroppar inte klarar mer. De får inte vård trots att djurrättsorganisationer, aktivister och veterinärer vittnar om djur med öppna sår, tumörer och brutna ben. Tempot i slakthusen trappar inte ner på farten och djur skållas levande i kokande vatten, får halsarna uppskurna utan att någon har kontrollerat att bedövning har verkat. Och allt detta kommer inte sluta förens vi slutar konsumera djur och djurprodukter.
LÄS!^
 

”Humane meat” är en lögn, 14 miljarder djur dör varje år av skador eller sjukdom redan på farmarna eller under transport till slakt. I
ngen av de 60 miljarder djur som slaktas varje år samt hundratusentals ton marina djur vill dö, de kämpar till sitt sista andetag precis som vi skulle göra om vi var i deras sits. Kött, mjölk, och ägg är inte mat -det är det yttersta beviset på den tortyr som människan åsamkar de mest oskyldiga.
Bildkälla: Jo-Anne McArthurwww.weanimals.org

En person som räddar en hund från en varm bil ses som en hjälte, medans en person som ger vatten till en gris som lider av värmen under transport eller räddar djur från slakthus ses som brottslingar och kan dömas till böter och/eller fängelse. Fem aktivist riskerar nu 60 års fängelse för att ha räddat en svältande griskulting, läs mer HÄR eller se videon nedanför.
Mitt blogginlägg om den svenska djurindustrin hittar ni HÄR

En väldigt informativ video om den svenska djurindustrin med videos från svenska gårdar kan ni se här:
Ett utklipp från filmen:

VARNING FÖR KÄNSLIGA BILDER!

Bildkälla Tras Los Muros, från deras dokumentär "Matadero Lo Que La Industria Cárnica Esconde" www.traslosmuros.com/documental-matadero/

Trailer:


"Through Their Eyes", en video från Mercy For Animals
Bild inifrån djurtransport. Bildkälla: Jo-Anne McArthur, www.weanimals.orgTuppkycklingar har inget värde i äggindustrin, bara nåra timlar gamla mals, kvävs, eller gasas de ihjäl.
Levande humrar och krabbor får sina klor bortslitna. Video från PETA


Bild från en svensk gård. Bildkälla Aftonbladet.

Från en annan gård i Nyköping. Bildkälla polisen/svt.
En fruktansvärd video filmad från en dansk mjölkfarm nu i maj. Precis som Sverige så hävdar Danmark att landet har världens bästa djurskyddslagar.. Länk till filmer HÄR varning för extremt känsliga bilder. </3 Filmad av Casper Hilt - Animal Rights Activist (Facebook).I April kunde organisationen Animals Australia för första gången visa bilder inifrån live export industrin, och exponera de fruktansvärda förhållandena som djuren lever i under de veckolånga transporterna till sjöss."Meet Your British Bacon", filmat av aktivisten och författaren Earthling Ed.


Skrämmande siffror, "A single breach can involve hundreds of animals." Läs mer HÄR. Bildkälla: thebureauinvestigates.com"42 days in hell" En video av Animal Equality om kycklingindustrin.Inom fiskeindustrin används termen "by-ctatch" dvs "the unwanted fish and other marine creatures trapped by commercial fishing nets during fishing for a different species. 38 million tonnes of sea creatures are unintentionally caught. That is 40% of fish catch worldwide."

För 1kg räkor kan 5-20kg by-catch finnas i nätet.

Den globala fiskeindustrin dödar varje år:
300 000 valar och delfiner
250 000 utrotningshotade loggerhead och leatherback sköldpaddor.
300 000 havsfåglar. 


Det är fruktansvärda bilder och filmer- men djurens liv som är ett helvete på jorden måste visas! Var förändringen - go Vegan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar